Latvusto-valaisininstallaatio Järvenpään uusi sosiaali- ja terveyskeskus JUST
  • Tunto Design

Latvusto-valaisininstallaatio Järvenpään uusi sosiaali- ja terveyskeskus JUST


Järvenpään uuden sosiaali- ja terveyskeskuksen JUST in arkkitehti toivoi Tunnolta valaistusratkaisua uuden kiinteistön ravintola-aulaan. Tunto inspiroitui mahdollisuudesta toteuttaa tilaan luova ja erottuva valaisininstallaatio.



“Sen sijaan, että olisimme täydentäneet ravintola-aluetta yksittäisillä valaisimilla, näimme tilan korkeassa seinässä mahdollisuuden toteuttaa näyttävä valaistusinstallaatio paikkaan, joka on koko rakennuksen sydän”, sanoo Tunnon suunnittelija ja toimitusjohtaja Mikko Kärkkäinen.

Kyseessä oli Tunnon ensimmäisen julkisen tilaan tehty suuri valaisininstallaatio. Installaatioon suunniteltiin oma kustomoitu puuprofiili, jolla mahdollistettiin juuri halutun kaltaisen epäsuoran valaistuksen toteuttaminen. Installaation rauhallinen ja hienovarainen valon muutos on rakennettu animaationa. Valonohjauksessa käytetty Casambin bluetoothtekniikka antaa mahdollisuuden luoda erilaisia valmiiksi ohjelmoituja animaatioita, jotka luovat eritempoisia, vaihtuvia valokuvioita. Tunto oli mukana projektin alkuvaiheista saakka ja oli mukana toteuttamassa myös sähkösuunnitelmia.


In English


JUST - Social & Health Care Center

We carried out a bespoken large-scale, innovative light installation for the new Social and Healthcare Center JUST in Järvenpää, Finland in close collaboration with architects of Protect Design Oy. The lighting control is powered by Casambi Bluetooth technology, enabling different animations to generate various engaging lighting patterns to vary in tempo and mood.


Instead of supplementing the restaurant area with individual luminaires, we saw in the tall wall of the space the opportunity to implement a spectacular lighting installation at the heart of the whole building, ”says Tunto designer and CEO Mikko Kärkkäinen.

Inspired by the natural impressions of the Finnish forests, this piece of art was designed by numerous international awarded Finnish designer Mikko Kärkkäinen. He named the creation Latvusto what means "treetop" in English".

Click here for the panoramic view of the installation in action in its environment.


Facts


Location:

Social & Health Care Center, Järvenpää, Finland

Design:

Tunto Design Oy, Finland

Architect:

Protest Design Oy, Finland

Light Controlling:

Casambi, Finland

Photography:

Tunto Design Oy, Mikko Kärkkäinen

51 views
  • Tunto Design Instagram
  • Pinterest - White Circle
  • Tunto Design Facebook

Company

Tunto Oy

Tekijänkatu 8

04440 Järvenpää

Finland

+358 10 421 3000

mail@tunto.com

WEEE-REG.Nr

DE 39871917

© 2020 Tunto Oy